v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2016 Januari arrow En historisk anslagstavla
En historisk anslagstavla Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2016-01-08


Jag hade först en känsla av övergiven, ödslig stad när jag promenerade i en stadsdel till en liten ort i södra Spanien. Det var när jag tog bilden jag lagt ut här nedan. Inga människor syntes till på gatorna och av den stora anslagstavlan att döma, kommer det inte heller framöver att hända någonting mer på denna plats. För inget är affischerat. Inte ens en kommande bio. Allt verkar liksom heldött.

Som ni kan se är det i stället massor av till största delen bortrivna affischer och lappar som berättar att förr var det många aktiviteter av allehanda slag just här – men det verkar som om denna del av staden nu har somnat.

Men jag kan tänka mig att om de människor som fortfarande bor kvar här, dröjer sig stilla en stund vid denna anslagstavla, skulle minnena komma vällande över dem när de läser på alla fragmenten av gamla affischer och andra meddelanden som sitter där. Små pappersrester som berättar om viktiga och roliga upplevelser de varit med om under deras liv.  

För även om dessa stadsbor nu verkar ha slumrat till, är denna skröpliga anslagstavla sprängfylld med liv och minnen. Egentligen är den en kulturhistorisk minnesskatt för människorna som finns här.

Därför är jag glad att jag fotograferade denna stökiga anslagstavla, för stadens bestämmande personer ser den nog endast som nedskräpning och om jag passerar här igen någon gång, är den säkert riven och bortforslad.

Så det var de tomma gatorna här som var "ödslig stad", inte den anskrämliga anslagstavlan, för den kryllade av minnesfullt liv och historia. 

 
< Föregående   Nästa >© 2018 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.