v0122.jpg
kb_logo.png, 1 kB
En vinterkarta Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2016-01-16

 

Nu har jag i några utlägg skrivit att jag är i Idrefjällen och ritar karta och samtidigt har jag lagt ut färska vinterbilder från fjällkanten med djupsnöigt landskap. Men nej, naturligtvis är jag inte ute i den snöfyllda vildmarken och ritar en vanlig orienteringskarta. Jag drev i stället lite med normomanerna inom kartomansläktet. Vi kan kalla det för snödrev .....

I stället har jag ritat en speciell Vinterkarta över Idre Fjälls stora stugbyområde och dess närmaste omgivningar. Svenska landslaget i orientering till fots har träningsläger på Idre Fjäll nästa vecka och för att alla övningar inte bara skall bestå av skidåkning och gym, har jag ritat denna Vinterkarta.

Med Vinterkarta menar jag att jag har gjort om stugbydelen och dess närmaste omgivningar av min orienteringskarta så att alla löpbara ytor i vinterlandskapet är redovisade. Det är nu 41 centimeter snö ute i markerna. Därför har jag ritat in alla ytor där man springandes kan ta sig fram; skoterspår, trampspår, vintervägar, slalompister – förutom de många parkeringsytor och vägar som finns inom stugbyområdet och angränsande terräng. Det är faktiskt mycket som är löpbart så här vintertid och det ger en intensiv kartläsning i hög fart.  Därför har jag lagt en orienteringsbana som svenska eliten kan ta sig an och också en vägvalsrik skidorientering inom samma område. Två annorlunda träningar som helst skall köras i mörker.

När normomanerna inom kartomansläktet  här på bloggen om några dagar får se kartan med sin hemsnickrade norm med vintertecken, får de förstås spatt – men jag tror att de tävlande som vanligt fattar allt ganska lätt. De är ju orienterare.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2018 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.