v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2016 Januari arrow Vad som göms i snö ...
Vad som göms i snö ... Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2016-01-21


Nu tror ni förstås att denna bild på en kontrollställning i ett snöhav är tagen vid landslagets nu pågående övningar på Vinterkartan vid Idre Fjäll. Men så är det inte. Denna bild tog jag under Idreveckan, veckan efter Midsommar(!) i somras. Den mycket sena våren gjorde att några enstaka gropar och sänkor på fjället fortfarande var fyllda med hårdpiskad drevsnö och i det här fallet är det en grop som är 6x4 meter stor och 1,5 meter djup och just över bara den låg snötäcket kvar. Inte ett spår av grop. Snön var på denna fläck på fjället så tät att kontrollställningen satt så stadigt som den någonsin gör när stolparna är nedknackade i barmark.

Och där, 1,5 meter under skärmen, sitter min kontrollbricka. Jag plockade in den först när jag passerade här i september.

Nu blev förstås denna kontroll extra lätt för de som skulle ha den, även om det bara var kodsiffran som sade att detta är en grop, 6x4 meter. Värre måste det ha varit för de som bommade sina kontroller som fanns alldeles i närheten och såg denna skärm lysa förföriskt där på fjället och sprang dit. "Snöhav" finns ännu inte i orienterarnas kartnorm och det var det enda löparna såg vid denna kontrollpunkt.

Hade jag vetat att just denna grop skulle var gömd av snö, hade jag förstås på kartan lagt en snövit dutt över gropen i det gula kalfjällslandskapet. Det är ju modernt med kartduttar.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.