v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Blandat arrow Bosön Indoor arrow Bosön Indoor O-Sprint
Bosön Indoor O-Sprint Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2006-11-24

Det är härligt när det kastar mellan ytterligheter. Här kommer jag direkt ur Idrefjällens vildmarker där jag märkt ut kontrollpunkter till nästa års Idrevecka och då ringer vår förbundskapten Göran Andersson och undrar om jag kan göra en karta över Bosöns nya Multihall som rymmer en fullstor fotbollsplan. Han har fått en idé att i samband med en sammandragning av landslagslöparna köra en spektakulär inomhusorientering i jättehallen. Klart att jag ställde upp!

Så blev det och jag hörde Görans egna ord till någon som han pratade med i mobiltelefonen: "och nu går den där skogsmullen här i storstaden och ritar på en inomhuskarta ..."

"...den där skogsmullen..." , det är alltså jag det...

Som jag ser det, är det här en härlig vintervariant av sprintorientering i Norden. En variant som också är tv- och publikvänlig då man kan följa hela tävlingen från start till mål.

Orienteringsmässigt blir den ännu vassare om det vimlar av opasserbara reklambanderoller på banan. Då är ingen väg till någon kontroll rak utan en massa höger-vänster-problem att lösa för att under absolut maxfart finna kortaste löpvägen.

Vidare ser man då inte fram till en enda kontrollskärm utan den dyker upp först när man är rätt. Finns också blindskärmar (microorientering) med i bilden så blir orienteringsvärdet högt. Det är inte bara att springa och stämpla. Publiken får uppleva många tvekstopp.

Bosön Indoor O-Sprint idag inleds med en kvalbana på 485 m. De bästa tiderna går vidare till en semifinal där löparna möts 3 och 3 på exakt likadana parallella banor som vardera är 210 m. Segrarna gör sedan upp på en finalbana som mäter 615 m fågelvägen.

 


 

 
© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.