v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem
Ett stentufft träningspass Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-03-23

Mina tävlingsår för OK Malmia i orientering och Ludvika FFI i långdistanslöpning var också mina träningsintensivaste år. Grundträningstiden från 1 oktober till 1 april blev det aldrig under 20 löpta mil per vecka.

Då jag bodde en bit in i skogen, med 1,5 km till närmaste granne och 2 km till allmänt plogade vägar, så betydde det att mina träningspass många gånger började och slutade med 2 km snöpulsning - ibland med snö upp till knäna.

Kvällsträningarnas 3-milarundor kändes de gånger jag hade att som avslutning forcera den 1200 m långa och mycket tvära Malbacken för att därefter försöka att hålla tempot uppe de sista 2 km i  mylsig snöpulsning.

De tuffaste träningspassen var inte lördagarnas och söndagarnas 4-milarundor på Ljungåsens härliga skogsbilvägar. Nej, tuffaste veckopasset var på tisdagarna, då OK Malmia hade gymnastikkväll. Då hängde jag på mig pannlampan och sprang till gympasalen i Grängesberg. Jag hade precis 12,5 km dit.

Där körde vi stentuff styrkegymnastik i 1 timme med en avslutande "indiandans" som skulle pågå tills man rasade ihop. 

Därpå "spelade" vi "korgboll" i ytterligare 1 timme. Här var det djungelns lag som rådde. Vi fick slita och dra i varandra så mycket vi ville och näsblod förekom. Tala om härdande matchspel!

Min träningskväll avslutades därefter med att jag åter hängde på mig pannlampan och sprang mina 12,5 km hem till Saxdalen och Bredmyren igen.

Tala om helkvällar i träningens tecken!

 
< Föregående   Nästa >
© 2018 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.