v0122.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Februari arrow "Det här går som tåget"
"Det här går som tåget" Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-02-06



En orienterare lade ut sin tävlingskarta på sin blogg och kommenterade sitt race. Han sprang prickfritt till de första kontrollerna och då  var hans tankar där i skogen: "Det här går som tåget".  Så skrev han i alla fall – för det är kanske så vi säger.

Naturligtvis studsade jag till när jag läste orden; "det här går som tåget". Det måste vara länge, länge sedan det uttrycket myntades. Och länge, länge sedan det uttrycket betydde prickfri framfart. Det var på den tiden när SJ lyckades hålla ångan uppe. Nu är det bara elände alltihop.

Annars vet alla som nu för tiden åker tåg: är det något som liknar en orienterares små och stora kontrollmissar, så är det att resa med tågbolagen. När vi orienterare läser sträcktidslistorna så ser vi hur många förseningar vi haft till våra kontroller under en tävling – och precis så är det också för tågen. De har lika svårt att klara banläggarens idealtid som finns i tågtidtabellen.

(Banläggare som banläggare, förresten. Vilket rallarsnack.)

Det hade i alla fall hållit bättre om bloggaren i stället hade skrivit att han tänkte: "Det här går som på räls". Men det kanske bara är skenbart bättre.

När det gäller botemedel mot tågförseningar har jag ett tips. Inom svensk idrott finns det något som heter LOK-stöd. Det vore verkligen något för SJ att söka. Då kanske tågen hade orken att komma i tid.

Om SJ:s vd Jan Forsberg hör av sig till mig så kan han få min blankett att söka på, för jag behöver inget LOK-stöd då det inte finns några järnvägar i Idrefjällen. Om man nu inte kan få LOK-stöd för alla lemmeltågen som drar fram där i vildmarken. Tåg som tåg, kanske.

Bäst att jag slutar nu innan det här utlägget helt spårar ur.

 

 
< Föregående   Nästa >



© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.