v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Februari arrow Varulvsnatt med fullmåne
Varulvsnatt med fullmåne Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-02-13I natt var det en perfekt varulvsnatt. Fullmånen stod högt i den mörka rymden och träden kastade becksvarta skuggor över den annars belysta snön. En och annan lätt sky gled ibland förbi däruppe och fick andra skuggor att vandra över det snöiga landskapet.

Tänk då att få ta på sig vargskinnspälsen för att klara sig mot den tjugogradiga kylan och gå ut klockan två på natten. Ge sig av upp i storskogen där snödjupet nu är midjedjupt och tungpulsat.

Tänk att få lyssna till ylandet från vargflocken vid Sången, ett ylande som skär isande in i märgen på bytesdjuren i området och förebådar ond, bråd död. Tänk att få se månblänket i de gulgröna vargögonen när de stirrar mot skyn. Ett månblänk som bytesdjuren inte vill se.

Och varför är den stora vargflocken i Görsjön så tyst? Naturligtvis för att de har tagit en älg som inte kommit undan i den djupa snön. Kan riktigt se hur ledarvargen bitit sig fast i strupen på älgen som sakta faller omkull medan flockens övriga vargar redan har börjat äta på de köttiga delarna av detta stora djur. En plågsam död som får älgen att ångra att han lurade passkyttarna under älgjakten i höstas.

Efter de tankarna känner jag inte längre för att pulsa vidare i fimbullandskapet och när jag tittar mot fullmånen har jag tappat all lust att yla rakt ut i natten.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.