v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Leksand idag Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-02-18

 

Den som tror att lilla Leksand i dag lever i enbart ishockeyfeber i väntan på kvalseriespelet, har fel. Det är något helt annat som just nu dominerar tätortsbilden; nämligen helgens deltävling i den svenska Melodifestivalen. Från idag brakar det loss. Artisterna och TV kommer. Det är jippon och folk överallt på samhället ... bara dom nu inte äter upp "mina" semlor på konditori Siljan. Dagens semla hann jag i alla fall köpa innan de utsocknes drällde in. Nu gäller det för mig att hänga på låset klockan 08.30 de följande dagarna.

Den tuffa ishockeyarenan är för tillfället degraderad till en jämmelig musikarena. Det värsta är att jag annars inte brukar titta på dessa melodifestivalsändningar på tv – den här gången känner jag att jag måste. Något lokalpatriotiskt rycker och drar i mig. Alla stora, svenska städer står på tå för att få vara arrangörer till dessa tillställningar men trots det har lilla Leksand ännu en gång utsetts att arrangera en deltävling i den svenska uttagningen. Det är strongt.

Men idag är det bara en sak som gäller för mig: AIK-Leksand på Hovet. Jag har köpt in mig i matchen på S24.se. (Sedan må Leksands centrum drälla av melodifestivaliska aktiviteter). Det skall bli intressant att se om ett hårt nedtränat Leksand verkligen har någon fart i benen redan nu. Egentligen skall formtoppningen dröja några veckor till, för det är då kvalserien börjar.

Fast gör de AIK till en munsbit på vägen, så inte mig emot. Det visar bara på en hög lägstanivå.

På tal om kvalserien – som börjar den 13:e mars – så är det bara Leksand och Södertälje som är klara för den i dagsläget men Leksand har redan släppt slutspelsbiljetterna, trots att hemmamatchernas speldatum och motståndare inte är klara än.

Givetvis har jag försäkrat mig om en omgång av dessa dyrgripar på bästa läktarplats. Jag sover med dem under huvudkudden om nätterna.

 

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.