v0102.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Februari arrow WANTED – dead or alive
WANTED – dead or alive Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-02-19

 

Foto: Inger Lundqvist.

Bilden här ovan visar ett gäng mycket modiga människor; de är eller har varit orienteringskartritare allihopa. Med andra ord ett utsatt släkte som oftast fått rå för alla bommar som orienterarna gjort där ute i terrängen. Hur många gånger har inte en bommande orienterare i andanom efter en tävling satt upp ett anslag på en tall och på anslaget avbildat huvudet på någon av dessa kartritare och under bilden tänkt sig texten "WANTED – dead or alive" i fet, blodröd stil.

Det har fallit mig ur minnet när bilden är tagen men det är nog bortåt 20 år sedan. Vi hade ett kartritarmöte i Karlstad, där Inger Lundqvist samlade ihop oss på en bild. Även tre kartritare från Norge fanns med på träffen och de sitter i den främre raden.

Jag minns att jag på det här mötet höll ett litet anförande där jag berättade om och visade upp ett antal andra kartprodukter som jag fyllde upp kartritartiden med på vintern. Det gällde ju att skapa sig full sysselsättning, framför allt som vintrarna då kunde vara riktigt långa.

Hur är det? Känner ni igen dessa, i många fall legendariska, orienteringskartritare när de här har hittat ut ur vildmarkerna och samlats på ett foto? De allra flesta av landets orienterare har säkert sprungit på någon karta som de framställt.

 

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.