v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Februari arrow Gammal kurvkarta från Fäbodloppet
Gammal kurvkarta från Fäbodloppet Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-02-24

 

Det är intressant att titta på kartor från de specialritade orienteringskartornas barndom. Denna karta är över den bergiga terrängen nordost om Borlänge och banan som är inritad är H14-banan (Yngre Pojkar) från Fäbodloppet 1965. Banan är 4,2 kilometer lång och smågrabbarna sprang den på 35 minuter och det skilde endast 1:06 minuter mellan de tre första, trots den tuffa banan.

Skalan är 1:25.000. Branterna ritades ofta denna tid som fyllda, bruna trianglar. Stenarna har ett märkligt tecken som ser ut som en hatt med en punkt under sig. Det var endast rejäla stenblock som fick vara med på denna karta.

Fäbodloppet var en gammal anrik tävling som det var status att vinna. Mitt andra år som H18 hade jag den som ett av det årets största mål. Vi skulle få springa på en nyritad karta som presenterades som "Treklubbskartan i modern kurvstil". Kartan var en samproduktion av Domnarvets GoIF, Stora Tuna IK och Kvarnsvedens GoIF. Detta med en riktig karta inspirerade mig extra och jag lyckades i mitt uppsåt att vinna Fäbodloppet det året. Marginalen blev 3:36 ned till tvåan, ser jag i gamla urklipp. Tyvärr har jag inte kartan kvar.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.