v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Februari arrow Naturens konstverk och musik
Naturens konstverk och musik Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-02-25

Grenkonst från urskogen mellan Gammelsätervallen och Städjan.  Foto: Kart-Bosse

De som följer den här bloggen förstår att jag tycker att jag funnit en frände när jag läser ett uttalande av den världsberömde, spanske konstnären Joan Miró. Han sade en gång så här:

"Jag har lärt mig lyssna till musiken som minsta sten eller grässtrå spelar".

Vackrare kan det inte sägas.
Jag kan inte måla som Miró kunde – men jag kan lyssna. Jag är säker på att jag alltid, när jag är ute i naturen, får med mig all den musik som den består av. Miró målade surrealistiska tavlor och gav dem långa, poetiska namn men trots surrealismen är de som att vandra på en blomsteräng, fylld av ljud och färger. Den klang som bara de stora mästarna har i sina verk.

Jag upplever även andra säregna konstverk som naturen skapar. Många gånger konstverk som är i ständig förvandling då de är framställda av naturens mjukare material. Se bilden härovan på grenkonst. Den förändras hela tiden. Se också alla stubbar och torrakar jag avbildat. Några har jag visat här men jag har massor för mig själv.

De konstverk jag upptäcker kan också vara en liten vårbäck som uppstått av snösmältningens rikligare vattenflöde eller en rännil efter ett häftigt höstregn. Sådana konstverk varar någon dag innan de förändras. Men visst är de rofyllt vackra. Ändå är det en sak att se dem på bild, en annan att uppleva dem i naturen. Se dem och höra dem. Lyssna till deras musik, som Miró sade.

 

Liten höstbäck i Nipfjällssluttningen ned mot Burusjön.  Foto: Kart-Bosse.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.