v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
En skiddag Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-02-28

 

I ett otroligt vackert vinterväder lockades jag idag att ta mig till Granbergets skidbackar. 16 grader kallt på morgonen blev två sköna minusgrader på dagen. Jag valde att åka till skidbackens topparkering och börja dagen med att njuta av mångmilautsikten.

Det första jag såg när jag klev ur bilen var min pistkarta som jag framställde åt Granberget för några år sedan:Sedan gick jag fram till liftarna där detta panorama öppnade sig. På andra sidan Siljan syns Mora, ett Mora som nu är i kaos för i morgon är det dags för Vasaloppet. I går var köerna två mil långa in till detta turistcentra då Vasaloppsåkare, dess publik, sportlovsfirare och turister på väg till Dalarnas fjällvärld skulle till eller ta sig förbi Mora. Därför var det skönt att se bort mot Mora så här på fem mils håll.

Visst är det kul att vara vid en välpistad slalombacke men som ni förstår kunde jag inte hålla mig utan gjorde också en utflykt i obanad terräng och där fann jag denna rogivande soliga glänta med snö och harspår.

 

 

 
Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.