v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Maj arrow Från snö till getingstick
Från snö till getingstick Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-05-04


I år var den tiden mycket kort, den tid som sträcker sig från massor av snö på gräsmattan till årets första getingstick. Två veckor tog det.

För tre veckor åkte jag längdskidor i världens vårsol på Granberget här utanför Leksand. Igår blev en nyvaknad geting helputt på mig. Han tyckte väl att jag skulle sticka – men när jag inte vek ned mig och drog, så stack han i stället.  Mig.

Jag tror att han hade missuppfattat ordet "sticka". Det är ett ord som betyder väldigt många saker. Han valde den – för honom – sämsta tolkningen.

Själv tycker jag att getingstick piggar upp. Jag vet inte vad Wada säger om saken, men visst är det lite doping. Det är det inget att humla om. Det blir lite extra sting i benen när jag om ett par veckor skall upp i Idrefjällen och i den fjällnära skogen göra det sista inför Idreveckan.

Bara nu inte Wada kommer till Idre och testar mig. Då åker jag förstås dit. Den förste orienteringsbanläggaren som testar positivt. Vilket surr det skall bli. Precis som i den värsta jordgetingshåla.

Nu tror jag förstås att de flesta springer fortare så länge de blir jagade av en geting – än när den hunnit sticka dem. Så för bästa resultat bör man hålla sig med ilskna getingar som flyger lagom fort. Alltså den första hörbara dopingen.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.