v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Maj arrow Idrefjällens Orienteringsklubb – något annorlunda
Idrefjällens Orienteringsklubb – något annorlunda Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-05-09

 

Idrefjällens Orienteringsklubb är en märklig klubb då den egentligen är aktiv under endast två veckor om året. På fem dagar under dessa två veckor hinner klubben arrangera fem orienteringstävlingar och en tävling i orienteringsskytte. Hur många klubbar gör det varje år och har det gjort i 35 år på raken? Ännu märkligare ter sig klubben då den knappt har någon medlem på det sätt som vanliga orienteringsklubbar fungerar.

Idrefjällens Orienteringsklubb opererar i Idrefjällen men den medlem som bor närmast har 16 mil dit och de allra flesta har över 40 mil till klubbens verksamhetsområde. Här går det inte att sticka ut en kväll efter jobbet och göra någonting till tävlingarna.

Officiellt har Idrefjällens Orienteringsklubb just nu 48 medlemmar, även om nästan alla av dessa orienterare på riktigt tillhör en annan klubb i Sverige och de som är tävlingsaktiva av dem, springer för klubben som finns på deras hemort.

Men någon dag före Idreveckans start så samlas alla dessa handplockade, mångkunniga funktionärer på Idre Fjäll och sedan kör vi så det ryker. Det underliga och facinerande är att Idreveckan aldrig saknar funktionärer, trots att den betyder att en massa semesterdagar försvinner för de som sysslar med arrangemangen. Semesterdagar som i stället för vila och rekreation innehåller en massa slit från tidig morgon till sen kväll och det med den ena uppgiften efter den andra. Mångsidighet är ett måste och det är därför alla är handplockade. Trots allt verkar dessa personer tycka att det är en intressant semester, för som ni som deltagit i flera Idreveckor säkert har märkt så är det samma personer i arrangemanget som ni träffar år efter år.

Inom Idrefjällens Orienteringsklubb så säger vi sällan att klubben heter Idrefjällens Orienteringsklubb. Klantklubben är vårt "riktiga" namn – och det namn som vi känner för – och har så varit sedan starten. Men så får man bara inte heta här i landet.  Därför är vi registrerade under psynonymen Idrefjällens Orienteringsklubb.

Klantklubben står för mysig gemenskap under tankens skärpa i kamp mot vildmarkens hinder.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.