v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Maj arrow Fartfylld kontrollintagning
Fartfylld kontrollintagning Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-05-10

 

Under Idreveckan använder vi två omgångar av tävlingsutrustning, vilket betyder att medan de tävlande springer en etapp så är funktionärer ute på nästa etapp och spikar upp kontrollställningar. Det betyder också att när en etapp är färdigsprungen, behöver kontrollerna komma in på nolltid från terrängen. Eftersom tävlingarna går i naturreservat så är också allt kontrollvirke specialtillverkat och bärs ut och tas in. En hel del att bära med sig alltså.

För att effektivisera intagningen så anlitar vi snabba, ungdomliga ben. Samtidigt är de orienteringsskickliga fartkanoner som springer tävlingarna på förmiddagen och sedan hämtar in alla kontroller direkt som sista tävlande gått i mål. Förra sommaren hade vi följande elitgäng på denna funktion: Johan Aronsson, OK Tisaren – Anton Östlin, Linköpings OK (nu Södertälje-Nykvarn) – Linus Lauri, OK Tisaren (nu IFK Lidingö) – Petter Eriksson, OK Rodhen (nu Södertälje-Nykvarn) – Olov Dahlgren, Hagaby GoIF – Tomas Carlsson, Malungs OK Skogsmårdarna (anslöt senare).

Naturligtvis trodde jag att dessa ryggsäcksförsedda kontrollintagare skulle dela upp tävlingsområdena och ta några kontroller var – men så resonerade inte dessa träningsgalna ynglingar. Nej, de sprang tillsammans och tävlade om vem som var först till varje kontroll och den som vann fick stoppa hela kontrollenheten i sin ryggsäck. Efter hand hade alla en försvarlig börda som de sprang runt med i terrängen. När eliten tränar, sitter det inte fast!

Kontrollintagare till denna sommar är detta elitgäng: Johan Aronsson, OK Tisaren – David Lingfors, IK Hakarpspojkarna – Mattias Andersson, OK Tisaren – Josefin Aronsson, OK Tisaren – Albin Pettersson, Mariestad – Mattias Andersson, OK Tisaren – Daniel Attås, OK Tisaren.

De kommer att härja i resultatlistorna på förmiddagen och i kontrollskogen på eftermiddagen. Förhoppningsvis lämnar de Idreveckan i toppslag inför sommarens och höstens övningar! Jag tvivlar inte.

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.