v0122.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Maj arrow Många OL-arrangemang på Idre Fjäll
Många OL-arrangemang på Idre Fjäll Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-05-16


En del börjar redan nu att anmäla sig till Idreveckan. Det har i anmälningens början inte fungerat med att skriva in emitbrickornas nummer för de som äger Emitbrickor (och det är långt fler än vad sportidentarna tror) men felet (mitt) är åtgärdat nu så det går att komplettera med bricknumren.

– – –

Vanligtvis brukar en fjärdedel av deltagarna anmäla sig per email. Fortfarande är det ett antal svenskar som gör det men de flesta är förstås utländska deltagare som inte kan anmäla sig direkt i vårt svenska system. Glädjande nog sade Niclas Wrane på Svenska Orienteringsförbundet att till nästa år kan ett nytt anmälningssystem vara klart så alla hamnar i samma "butt" direkt. Det sparar mycket tid för oss arrangörer som har många utländska löpare.

– – –

Även i sommar arrangeras det ett konfirmationsläger för orienterare på Idre Fjäll och som vanligt är lägret avpassat så att deltagarna kan springa Idreveckans tävlingar – förutom massor av andra trevliga orienteringsövningar.

Det är två landslagsess i skidorientering, Johan Granath och VM-medaljtyngda Helene Söderlund, som svarar för orienteringsdelen av lägret. Två trevliga ledare som kommer att göra Idreäventyret oförglömligt för ungdomarna.
Här kan ni följa orienteringskonfirmanderna på deras gemensamma blogg .              
– – –

På måndag är det sista dag att anmäla sig till Rikslägret. Som vanligt arrangeras detta ungdomsläger i samband med Idreveckan. För att knåpa ihop Rikslägrets orienteringsträningar har Svenska Orienteringsförbundet anlitat David Andersson och han har fått till många tekniskt intressanta övningar. Helt klart kommer ungdomarna att efter denna vecka kunna mycket mer om hur de säkrare tar sig fram mellan orienteringsskärmarna i kommande tävlingar. Idrefjällens vildmark är dessutom en hård men nyttig lärare.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.