v0213.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Maj arrow Ett tävlingsområde bortom allfarvägarna
Ett tävlingsområde bortom allfarvägarna Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-05-16

 

Städjan sedd från lågfjällssluttningen på Gränjesåsen.  Foto: Kart-Bosse.

Nu längtar jag verkligen upp till detta sköna landskap igen. Ett vildmarksområde som har allt från bildens mjuka, lättsprungna sluttningar till vresig, orörd urskog. Jag ser fram emot att få smyga fram i detalrik, fjällnära skog till undangömda kontrollpunkter som kräver kartläsning ända in på skärmen. De är många. Här röjer varken den stämplande orienteraren eller den tysta emitenheten kontrollen.

På dessa platser är det just tystnaden som laddar spänningen i luften och i orienteraren. Här i dessa vildmarksområden – som inte turisten eller vandraren hittar till – finns det en speciell atmosfär där man känner sig som ett med naturen och upplevelserna är många. Det är det stora naturreservatets orördhet som skapar den speciella känslan. Allt har här fått växa och dö utan människans påverkan. När jätteträdet av bräcklig ålder faller i en höststorm, får det ligga kvar och det lever vidare i många, många år som grogrund för massor av växter och småkryp.

Det är härligt att få bjuda orienterarna på dessa tävlingsmarker. Även om de har bråttom mellan sina kontroller, känner de säkert att de springer bortom allfarvägar och parker.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.