v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem arrow Kart-Bosses blogg arrow 2009 Maj arrow Med kompass på catwalken
Med kompass på catwalken Utskrift E-post
Skrivet av Kart-Bosse   
2009-05-21I dag var jag mannekäng på fjället och säkert den förste som kört kompass på catwalken.

Jag gick i morse ut på fjället i ganska tät dimma men det var inte så kallt. Med kunskap om fjällvädrets skiftningar i maj månad så förväntade jag mig stora temperaturskillnader under dagen. Och så blev det.

Jag startade min vandring på catwalken med T-shirt från Gents Apparel, träningsoverallsjacka från Umbro och en vindtät jacka från Fjällräven utan på det.

Efter en timme lättade dimman och emellanåt såg jag en skymt av solen. I det läget åkte träningsoverallsjackan av, sedan den vindtäta jackan och strax därefter T-shirten.

Plötslig fann jag mig alltså vandrande på catwalken i bar överkropp. Vem eller vad jag då gjorde reklam för, vet jag inte – men jag hade i alla fall en Hiker ryggsäck på ryggen. Vid starten av vandringen var den en liten ryggsäck  men efter solens avklädningsvärme hade den blivit en stor ryggsäck. I alla fall tjock.

Plötsligt blev det ändring på det. Det svarta molnet som ett tag jagat mig mellan orienteringskontrollerna, hann ifatt mig och en häftig hagelskur pepprade mig med spelkulestora hagel. Samtidigt sjönk temperaturen till minusgrader i den häftiga vinden. Alla kläderna på igen och också en varm tröja från PF platsade under jackan. Hikern blev en liten ryggsäck igen.

Dessa våldsamma hagelskurar varar oftast bara i tio minuter och så gjorde också denna. Då blev det reklam för samma klädesplagg igen när de togs av ett efter ett under min fortsatta vandring på naturens egen catwalk.

När jag vandrat i fem timmar, mörknade himlen ordentligt av svarta moln från nordväst och en timmes kallt störtregn duschade mig. Jag hann alltså på sju och en halv timme och några mils vandring uppleva fjällets alla väder. Det var på darrande ben jag avslutade catwalken och stoppade ned kompassen.

 

 
< Föregående   Nästa >© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.