v0122.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem
A stupid story
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-25

Grand Canyon i USA har fått en ny upplevelseattraktion: GRAN CANYON SKYWALK, en inglasad bro ut över Grand Canyon, 1220 m över dalens botten. Detta för att skapa extra sysselsättning åt Hualapai-indianerna. Naturligtvis blev detta intrång i skyddad natur livligt debatterat - men nu är skywalken byggd.

På tal om höjder så har jag själv mycket svårt för att vistas på stupkanter eller hustak då jag starkt känner att jag vill hoppa ned. Dock gör det mig inget att åka flygplan eller att gå upp i höga utsiktstorn - och även Gran Canyon Skywalk skulle vara en positiv upplevelse. Det är när det inte finns något mellan mig och stupdjupet därnere, som suget kommer. Jag kan inte ens se på tecknad film när figurerna tar sig fram på hisnande höjder, utan då måste jag blunda.

Då jag i hela mitt liv undvikit att gå upp på tak eller gå nära stupkanter så har jag inte haft någon större kunskap om hur illa det egentligen är med mig i sådana situationer. Därför tyckte jag att jag äntligen måste göra slag i saken och testa.

Läs mer...
 
Tala om HÄFTIG långsträcka!
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-24

Här visar jag idag Pälle Hedlunds framfart på en fjuttig, liten medeldistansbana i Idrefjällen - när han samtidigt visar hur han avverkat en RIKTIG BANA med en häftig långsträcka.

Imponerande!

 
Bana från etapp 2, Idreveckan 2006
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-23

Ni som skall springa Idreveckan har alltid nytta av att studera lite av varje på min hemsida. Läs därför det här, Burusjön-Nipfjället , innan ni tar del av den orienteringsbana med några löpares vägval som jag visar idag. Har ni läst Burusjön-Nipfjället först, förstår ni en hel del av löparnas problem i terrängen. Det är inte lätt i Bauersk trollskog.

"Årets svåraste medeldistansbana", var Pär Hedlunds kommentar. 

Läs mer...
 
Suveräna Tove Alexandersson
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-23
I den sammanlagda poänglistan efter 6 deltävlingar i Silva Juniorcup för klassen D18 så hittar man Tove Alexandersson, Stora Tuna IK på en hedersam 4:e plats. Helt suveränt om man betänker att Tove blir 15 år i höst och redan nu matchar damjunioreliten!
Läs mer...
 
Karin Rehn – 80 år idag!
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-22

 

Idag gratulerar jag en av Idreveckans stora profiler, nämligen Karin Rehn, Jönköpings OK. Hon fyller 80 år idag! Karin har deltagit i 28 av de 33 år som Idreveckan har arrangerats.

Från Karin har jag fått en otrolig förteckning över alla hennes lopp i Idrefjällen:  

Läs mer...
 
Mera djur: Vargar, Mopsar, Peppe, Kalkoner
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-21

Vargens vara eller inte vara i Sverige, diskuteras fortfarande bland orienterarna. På Alternativet.nu under "o-snack" försökte jag att späda på diskussionsbrasan med att fråga om "varg i hela Sverige" betydde att de skulle få finnas också på Lidingö och Djurgården. Det saknas ju inte bytesdjur där om man räknar in alla knähundar som rastas i de områdena.

I går hände en sak som fick mig att ändra mig i frågan. 

Läs mer...
 
Naturens Musik
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-19
En fråga som jag fått många gånger är om jag bär med mig en iPod med musik när jag går mil efter mil därute i fjällvärlden och märker ut blivande kontrollpunkter.
Läs mer...
 
Nyhet! Den nya myggan!
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-18

Häromdagen kom Naturen in till mig och undrade om jag kunde hjälpa till och designa en sak.

"Visst", svarade jag, "ingenting är omöjligt".

"Det är så", sa Naturen, "att myggorna här i Sverige har sett likadana ut i eviga tider. Nu är det dags att de får en uppfräschning. Kan du designa en sort som ser mera tilltalande ut? Vi lever ju i moderna tider och den gamla, gråa myggan passar inte längre in i vår miljö".

Vilket uppdrag! 

Läs mer...
 
Startsträckan 10Mila
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-18
Årets 10Mila närmar sig och det känns i luften. Det är något visst med den tävlingen. Jag måste därför få berätta om hur det kom sig att jag sprang ett 10Mila som jag inte skulle springa.
Läs mer...
 
Fyndigt?
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-17

Ingen är profet i sitt fädernesland, heter det. Så är det också hos oss i min familj.

Scen vid frukostbordet någon gång i december:

Jag säger: "Det var väl en fin knorr på det jag skrev i lucka 1 i Julkalendern om skolösheten där i början på 60-talet? Var det inte riktigt fyndigt?"

"Äsch", säger min dotter Nina, "fyndigt och fyndigt. Det placerar dig på Fyndhyllan hos Clas Ohlson på avdelningen med andra lösa skruvar".

Suck. Jag får i alla fall trösta mig med att de smygläst min hemsida. Det brukar de aldrig erkänna annars .... 

 
<< Första < Föregående 291 292 293 294 295 296 297 Nästa > Sista >>

Resultat 2921 - 2930 av 2962

Rösta

Kända ordspråk, som orienterarna tolkar dem. Vilket är bäst?
 

Who's Online

Partners

Idre Fjäll

OPN

© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.