v3695.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem
Kart-Bosse som Bad Boy
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-16

Nu har Siljan skjöljt efter endast 80 isdagar, det minsta i mannaminne. Att Siljan blivit isfri betyder att nu närmar sig badsäsongen - men först måste vattentemperaturen stiga till 13-14 plusgrader vid Orsandbaden.

Förra sommaren var jag i Jotunheimen i Norge och då kan man säga att jag badade på riktigt. Vi bodde i en stuga i Bessheim vid ett vatten som kom från den stora, djupa fjällsjön Gjende (984 möh) och från Bessvatnet (1373 möh). Efter strålande solvarmt väder hela den första dagen var det givet att vi och våra norska vänner, mot kvällen, skulle bada.

Vad vi inte visste då var att vattentemperaturen i vår sjö bara visade +8 grader Celsius. 

Läs mer...
 
Frukost i fågeltornet
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-15

I morse: tidig söndag. Strålande sol. Fortfarande mycket snö i den lilla slalombacken här på Käringberget i Leksand men annars andas allt VÅREN i markerna här. Monica, Nina och jag packade frukostkorgen och tog oss ut till vår underbara fågelsjö, Limsjön, som ligger på gångavstånd från där vi bor.

Läs mer...
 
Banläggarboken 83 och en annorlunda ol-bana
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-14

BANLÄGGARBOKEN 83 skrevs av Leif Claesson, Karl-Bernt Gawelin och Torgny Ottosson och jag fick uppdraget att göra omslaget. Kalle Gawelin sände mig 4 olika kartor som representerade 4 olika terrängtyper i Sverige och jag skulle göra urtag ur dessa kartor och lägga dem på omslaget. När jag påbörjade arbetet, fick jag en idé:

 

Läs mer...
 
Möte på fjället
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-13

Jag mörknade ner en kväll i höstas då jag var ganska högt uppe på Nipfjället. På vägen hemåt passerade jag i det ganska steniga partiet nedanför toppen på "Turistknölen".

Plötsligt träffade jag på Albert Einstein ..... 

Läs mer...
 
Vargen
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-12

Sedan några år tilbaka rasar en livlig vargdebatt i Sverige och framför allt i Siljansregionen i Dalarna. Här läser man ofta i tidningen om häftiga diskussionsmöten i vargfrågan. Just nu krigas det riktigt ordentligt på alternativet.nu bland orienterarna om vargens vara eller inte vara i våra skogar. Jag tror inte att något ämne har lyckats splittra grupper och politiska partier som just Vargen har gjort. I alla samlingar av människor finns det åsikter både för och emot vargens utbredning i landet.

Därför har jag här på sidan lagt ut en rösträknare angående för och emot vargen. Rösta gärna! Det skall bli intressant att följa utfallet. 

Läs mer...
 
Björnmarker
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-12

Ibland är det bara några buskar emellan som skiljer från ett möte med de stora djuren. Ibland ligger ångande spillning i min väg när jag går i Idresluttningarna. Som en stormig septemberdag i höstas, 20 meter från H45:s lilla sänka på sluttningen av Himmeråsen .... Det var mest blåbär i denna spillning.

 
Buss 12 i London
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-11
Några av mina läsare skriver kommentarer direkt under mina Reflexioner – men det är fler som väljer att emaila till mig. Fia från Norge undrar hur det gick för mig att åka med Buss 12 vid mitt besök i London i förra veckan. Som jag skrev om i ett tidigare inlägg, så strular det oftast för mig när jag kliver på denna busslinje som skall gå mellan Peckham och centrala London. Jag kommer nästan aldrig dit jag ska.
Läs mer...
 
Långglet-Seljär-Imös
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-10
Det är intressant med kartor och att få framställa kartor av alla slag. Ibland får jag mycket speciella uppdrag. Se dagens karta. När ni läser namnen som jag skrivit in på den så undrar ni säkert från vilket land som denna karta kommer.
Läs mer...
 
Vägval i vägval
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-09

Nu är påsken nästan slut och det drar ihop sig till en ny arbetsvecka. Därför får det här bland mina Reflexioner vara slut på att visa natursköna fotos som ni kan sitta och avnjuta i avslappnat tillstånd.

Nu är det dags att vakna till och sätta fart igen på hjärncellerna. Mina läsare (om det nu finns några), måste börja tänka till och därför får det bli en karta med vägval och vägval i vägval och vägval i vägvals vägval.

Läs mer...
 
IDREFJÄLLEN – underbar vildmark
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-08

Idreveckan i Orientering förmedlar inte bara en vildmarkskänsla - den är vildmarken!

Njut av dessa bilder:

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 291 292 293 294 295 296 297 Nästa > Sista >>

Resultat 2931 - 2940 av 2962

Rösta

Kända ordspråk, som orienterarna tolkar dem. Vilket är bäst?
 

Who's Online

Partners

Idre Fjäll

OPN

© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.