v3318.jpg
kb_logo.png, 1 kB
Hem
Påsk och kvastorientering
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-07
I går for alla häxor till Blåkulla för att festa med Djävulen och i dag är det deras stora fest. Så här inför påsken så säljer jag därför extra många Blåkullekartor ......
Läs mer...
 
Engelsk fotboll
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-06
Under mina London-dagar hade jag bara tillgång till en gammal Mac-dator från mitten av 90-talet och den var uppkopplad mot ett vanligt modem. Det hände inte mycket när jag försökte komma ut på webben. Tur nog hade jag redan hemma laddat upp med "Dagliga Reflexioner" som jag i förväg hade programmerat att pluppa upp på rätt dag och jag lyckades i alla fall se på den gamla datorn att det fungerade. Därför kunde jag inte lämna några live-rapporter - men här kommer en kort upplevelseskildring från lördagens fotbollsmatch:
Läs mer...
 
Hemma igen!
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-05

Så har jag precis kommit hem igen från utflykten till London och bjuder på en bild av det gamla London (Tower Bridge), inramat av modern arkitektur.

 

Bilden togs av min dotter Nina, när hon var på en egen strandvandring häromdagen längs Themsen.

 
Allsvenska Klubbmatchen förr
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-04
Förr i tiden så fanns den Allsvenska Klubbmatchen här i Sverige. Varje år så gjorde 6 elitklubbar upp om vem som var bäst i landet. de tävlade på en bana som skulla vara ca 10 km. De tio bästa tiderna från varje klubb räknades samman. Den klubb som kom sist, ramlade ur och en ny valdes in för nästa år.
Läs mer...
 
Kartstudier
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-02

Intensiva kartstudier alldeles efter startpunkten på andra etappen av Idre 3-dagars i Idreveckan 2005. Närmast kameran syns Evgeny Tarantsev som tävlar för OK Yeisk, Ryssland. 

 
Den siste dinosauren
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-04-01

Så här 1 april passar det väl med denna bild:

 
Mitt val av ÅRETS CD 2006
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-03-31

Många bloggare skriver mycket om musik, har jag märkt. Två av de bloggar som jag läser dagligen, skrivs av verkliga musiktyckare och musikförståsigpåare. Jag beundrar deras breda kunnande. Det är Team STARCUS och Carl Johan Bergman .

Men även de bästa kan inte känna till allt och än har jag inte sett dem nämna den CD som jag har valt till ÅRETS CD 2006. Min motivering är:

"Styrkan i denna CD är den spontana framtoning, som slår igenom på ett naturligt sätt. Inget mixerbord har här plottrat bort känslan."

Läs mer...
 
London!
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-03-30

Idag, fredag, är jag på väg till London för en liten utflykt på några dagar. Jag kommer att bo i Peckham i sydöstra London och jag kommer som vanligt att försöka åka med buss 12 in till centrum. Jag har haft många problem med den bussen för den tycks nästan aldrig går dit den ska - när jag är ombord. Jag har blivit avföst efter halva vägen, för just den dagen, den turen, skulle bussen inte gå mer än halva vägen. Jag tog 12:an som nattbuss till Peckham en gång och plötsligt var det bara jag kvar på bussen när den stannade NÅGONSTANS där mitt i natten vid sitt bussgarage i stan. Några km senare klev jag på ett lokaltåg som efter utflykter över stora områden, till slut hittade till MIN station. Det kan vara spännande värre.

Denna gången har jag två tunga punkter på mitt aktivitetsprogram:

Läs mer...
 
B-KLASSERNA
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-03-29

Svensk orientering hade nu i helgen ett Framtidskonvent på Billingehus. Det blir spännande att få höra vad som sades där och vad som kommer ut av detta meeting.

Hur vi ska bli flera i svensk orientering har det pratats om i många år nu. En årlig tillväxt på 5 % är målet. Tyvärr går det åt det andra hållet.

Ett enkelt knep att öka med 10 % i ett nafs, är att slopa beteckningen Motionsklass och återinföra B-klasserna.

Läs mer...
 
Kontakter med orienteringslöpare ... och andra
Skrivet av Kart-Bosse   
2007-03-28

Idreveckan i orientering arrangerar jag för 33:e året i rad nu i sommar. Många av orienterarna har deltagit i massor av Idreveckor och det är verkligen trevligt att de vill komma igen, år efter år!

Några av dessa ofta återkommande deltagare, ringer alltid på senvåren för att "prata  Idre", kanske också för att klämma mig på någon hemlighet som de tror väntar där ute på någon etapp.

Det är trevligt med dessa samtal! 

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 291 292 293 294 295 296 297 Nästa > Sista >>

Resultat 2941 - 2950 av 2962

Rösta

Kända ordspråk, som orienterarna tolkar dem. Vilket är bäst?
 

Who's Online

Partners

Idre Fjäll

OPN

© 2019 Orientering på Idrefjäll
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.